24 Kleurenwiezen Spelregels

Wat zijn de spelregels? De spelregels van het Kleurenwiezen zijn vaak regio- en zelfs groepsgebonden. De regels die op Whisthub gebruikt worden zijn afgeleid van deze website en komen grotendeels overeen met de regels gebruikt op Freewhist.be. Er zijn echter twee belangrijke verschillen: Er bestaat geen Piccolo. KLEURENWIEZEN. I. DELEN. Dit spel wordt met vier gespeeld. Kijkers zijn zwijgers. Elke speler krijgt 13 kaarten. Normaal gezien wordt er 4-4-5 gegeven. De deler bepaalt of hij de kaarten « schudt » vooraleer er gegeven wordt. Voor de deler start met delen laat hij de speler rechts van hem "afpakken" ...

2. Basis spelregels Bij aanvang van een nieuwe boom, worden de kaarten geschud. Na elk spel wordt de boek afgenomen. Elke speler krijgt dertien kaarten. De deler deelt de kaarten uit in de richting van de klok. De wijze van verdeling van de kaarten is vrij te kiezen. De deler krijgt als laatste kaarten en legt de allerlaatste kaart omgedraaid ...

Kleurenwiezen wordt gewoonlijk met vier spelers gespeeld. Het is echter mogelijk om met vijf of zes spelers te spelen. In dat geval zullen steeds een of twee spelers een deeltje moeten wachten. Deler. Elke speler wordt op zijn beurt deler. Hij deelt de kaarten en de speler aan zijn linkerkant mag dan als eerste spreken. Bij "Kleurenwiezen" of "Kleurenwiezen met Jok/Onderjok" volgt na het kaarten doorgeven nog een rondje opbieden om te beslissen welk spel er exact gespeeld wordt. Bij de andere spelen wordt er niet opgeboden en kan het spel zonder meer beginnen. Kleurenwiezen wordt gespeeld met 4 spelers die elk voor hun eigen rekening spelen. Tijdens het spel worden er echter voortdurend allianties gevormd die variëren per deeltje. Er zijn dus geen vaste teams in tegenstelling tot bijvoorbeeld Bridge of Manillen. Meestal spreekt men op voorhand af om een bepaald aantal deeltjes te spelen.

Kleurenwiezen spelregels. Some also rank the possible trump suits in the order hearts (high), diamonds, clubs, spades (low) and allow an Abondance in a higher suit to overcall one in a lower suit. (This rule is also found in Kleurenwiezen). A player wanting to play in a lower trump suit can outbid an Abondance in a higher suit by offering to win a greater number of tricks - so for example "9 hearts" can be overcalled by "10 clubs", which can be overcalled by "10 hearts", and so on. Kleurenwiezen wordt met vier spelers gespeeld. Elke speler wordt op zijn beurt deler en de beurten volgen elkaar op in wijzerzin. De eerste persoon die deelt is de persoon die zit naast de speler die de punten noteert. • De kaarten 1. Delen: nadat de kaarten minimaal worden geschud (gemengd), moet de speler aan de rechterkant van de deler ... Bij "Kleurenwiezen" of "Kleurenwiezen met Jok/Onderjok" volgt na het kaarten doorgeven nog een rondje opbieden om te beslissen welk spel er exact gespeeld wordt. Bij de andere spelen wordt er niet opgeboden en kan het spel zonder meer beginnen. Kleurenwiezen wordt gewoonlijk met vier spelers gespeeld. Het is echter mogelijk om met vijf of zes spelers te spelen. In dat geval zullen steeds een of twee spelers een deeltje moeten wachten. Deler. Elke speler wordt op zijn beurt deler. Hij deelt de kaarten en de speler aan zijn linkerkant mag dan als eerste spreken.

Spelregels kleurenwiezen (kleurenwhist) op FreeWhist De spelregels van FreeWhist.be zijn gebaseerd op de regels van kleurenwhist (whist) zoals gespeeld in Luik in de jaren 80. Het zijn geen beperkende regels, maar men wil ook niet komen tot Bridge. Kleurenwhist blijft Kleurenwhist.Bridge is een ander spel. Opmerking 1: wanneer iemand vraagt en niemand gaat mee of doet iets speciaals, dan mag hij (die gevraagd heeft) alleen gaan of ook nog iets speciaals doen. Opmerking 2: wanneer iemand vraagt en de volgende doet iets speciaals dan mag diegene die gevraagd heeft ook nog iets speciaals doen wat hoger in waarde is. Kleurenwiezen wordt gespeeld met 4 spelers die elk voor hun eigen rekening spelen. Tijdens het spel worden er echter voortdurend allianties gevormd die variëren per deeltje. Er zijn dus geen vaste teams in tegenstelling tot bijvoorbeeld Bridge of Manillen. Meestal spreekt men op voorhand af om een bepaald aantal deeltjes te spelen.

Freewhist - whist blog - informatie

Play that card

Play that card

Mahjongvereniging de rode lotus leuven | uit in leuven

Blog.johanv.org

Online | iwwa - card events

Spelregels – extreem wiezen

Blog.johanv.org

Spades - wikipedia

Www.kleurenwiezen.be - wereldkampioenschap kleurenwiezen

Cercle museum

Kleurenwiezen - wikipedia

Forum-blog-lid worden | exclusief voor leden

Hier werd dit weekend het wk manillen gehouden (oostende ...

Blog.johanv.org

Reglement – rhodelandkaarters

Presentatiemap wk kleurenwiezen april 2015 evenementenhal de ...

Wiezewoensdag in woonzorgcentrum molenkouter | wichelen | hln.be

Solo slims | whisthub

Wiezen

Agenda | uit in leuven

Leuke kaartspelen voor 4 ** kaartjeleggen.be - kaartspelletjes

Whisthub - photos | facebook

Kaartspel - wikipedia

Whisthub | online kleurenwiezen

Spelregels belgisch kampioenschap wiezen pdf gratis download

Rhodelandkaarters – kleurenwiezen in de regio melle ...

Kleurenwiezen online dating. sarina women, sarina single ...

Wiezen - home | facebook

Komentar

Postingan populer dari blog ini

kleurenmonster